Svar på kommentar

Fick några frågor i en kommentar och tänker att det är lika bra att svara i ett inlägg (så blir det lite uppdatering här med hehe).
"Hej! Jag bara undrar varför du åkte med Explorius? Vad fick dig att välja det? Och har det varit bra? För jag håller på att vela fram och tillbaka med olika organisationer nu. Kram"
 
När jag, för ca två år sedan, blev sugen på att åka började jag kolla på lite olika organisationer, mest STS, Explorius och YFU.
Först och främst kollade jag på priset (då det var det som gjorde det svårt att övertala mamma och pappa), vad som ingår i program avgiften och vad man står själv för.
Sedan läste jag många dåvarande utbytesstudenterna bloggar och kollade hur de tyckte och tänkte om sina organisationer.
Jag fastnade först för YFU, mest för att det är en relativt liten organisation och det lät på många som att de var väldigt "personliga", vilket jag tycker är viktigt! Men när jag väl hade lyckats övertala mamma och pappa om att få åka så var alla platser till USA slut, då de har ett begränsat antal, jag gick dock på en intervju och hamnade på en väntelista - om någon hoppade av så fick jag platsen typ. Det tog lång tid innan jag hörde något från dem så jag började kolla runt på de andra organisationerna.
 
Så blev det Explorius istället. Inte en jättestor organisation och den mesta kritik jag har hört har varit bra, även att allt gick fort mellan intervjun och då jag fick besked var också toppen (och vi får inte glömma att campet i freaking New York ingår! + year end camp i Washington DC)!
De har varit jättebra än så länge, svarar snabbt när man har frågor och de var väldigt hjälpsamma under tiden jag höll på med ansökningshandlingarna. Det känns också som att informationsmötet gav mig allt jag behöver veta och gjorde mig förberedd för året, det är ju iofs det som är meningen haha.
 
Oj, det blev lite långt... Men hoppas det var svar på dina frågor! Lycka till med allt och tveka inte att ställa fler frågor om det är något mer du undrar över! :)