Exchange Student Challenge

 Har sett att flera andra blivande utbytisar har lagt ut denna, så jag följer väl strömmen :)

Vilket land ska du till?
USA

Vilken organisation reser du med?
Explorius och min amerikanska organisation är ASSE.

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

Jag har fått frågan många gånger men ärligt talat så vet inte. Eftersom det finns 50 stater känns det lite jobbigt om man skulle fastna för mycket för någon och inte hamna där, men visst dagdrömmer jag lite om de varma staterna. Fast att hamna i Alaska hade inte varit fy skam det heller (vinterälskande tjej som jag är).

Har du fått familj eller gjort stat / region-val?
Nej och nej. Jag har inte fått någon familj än och det känns väl inte som att det kommer komma inom de närmsta veckorna. Mentalt har jag nästan förberett mig på att behöva vänta till bara några veckor innan det är dags för departure.

Jag gjorde inte något regionsval då jag känner att det viktigaste är att hitta en bra familj. Jag älskar överraskningar så att inte veta vart i USA jag kommer spendera nästa läsår är ju faktiskt rätt spännande!

Kommer du åka på något förberedelseläger?
I Explorius programavgift ingår ett 5-dagars Soft-Landing Camp i New York (och även ett Year-End Camp i Washington D.C.), så det ser jag verkligen fram emot!! Det har länge varit med på min bucketlist att strosa runt i NYC så det kommer bli otroligt häftigt!

Vad ser du mest fram emot?
Massa saker, men kortsagt: ALLT!

Vad fruktar du mest?
Att det inte klickar med familjen, inte få några vänner, hemlängtan osv. Det finns massa saker som kan gå fel och det är jag medveten om, men det finns ännu fler saker som kan gå rätt! Försöker se på den ljusa sidan och hoppas på det bästa!

Vill du prova någon ny sport?
Att jag vill! Jag är mest inställd på volleyball, har aldrig spelat seriöst men det är sjukt kul så det vore hur coolt som helst. Funderar också lite på fotboll... Jag spelade fotboll i ca fem år men slutade för två år sedan, jag saknar det något grymt så därför skulle det vara kul att spela i USA. Får se hur det ser ut, vad skolan erbjuder osv.

Vad kommer du sakna mest?
Marabou! (familj och väner också såklart, men det är kanske rätt självklart)

 I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?
Det hade varit sjukt kul men troligtvis inte. Som det ser ut nu kommer inte min ekonomi hålla till det tyvärr...

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:
Tycker denna frågan är otydlig så jag tolkar den på två olika sätt:

Tre städer: NYC, L.A. och Seattle (sistnämnda pga I'm a Grey's Anatomy freak hehe)

Tre ställen: Times Square, Grand Canyon och Disneyland Resort (jag är lite av ett Disney freak med)

Tror du att det kommer att bli ett bra år?
Jag tror, och hoppas, att det kommer bli det bästa året i mitt liv! Lärorikt, skrämmande, nyttigt, coolt, jobbigt, hemskt och fantastiskt är väl ord som kan beskriva hur året kan bli

1 Alicia:

skriven

Hej, jag ska också åka som utbytesstudent och håller på att spara till fickpengar nu. Hur mycket kommer du ha med dig i månaden? :)

Svar: Va roligt! Jag siktar nog på 2000:- i månaden :)
Elin Wisth

2 Clara :

skriven

Hej! Mitt namn är Clara och jag åker som utbytesstudent 14/15. Jag undrar hur du har gått tillväga för att sprida din blogg, finns det någon speciell sida? :)
Hoppas du vill länka till min blogg också! Kram

Svar: Jag har inte gått ut med min blogg "officiellt" än (enbart några få vänner vet att jag har en blogg), men när det börjar närma sig avfärd är tanken att jag kommer dela den på Twitter, FB, Instagram osv.Såg att du är med i fb-gruppen vi har, där finns ett dokument där man kan skriva in sin blogg :)
Jag gör jättegärna ett länkbyte! Kram
Elin Wisth

3 Cecilia Höglund:

skriven

Hej!
Ska också åka som utbytesstudent till USA (Nebraska), vill du göra ett länkbyte? :)

Svar: Åh gud va kul med Nebraska! Gör väldigt gärna ett länkbyte! :)
Elin Wisth

Kommentera här: